2009 m. lapkričio 21 d., šeštadienis

SNL virtuvė: imbieriniai sausainiai


taigi mums reikės:

  • 125g sviesto
  • 5 šaukštai grietinėlės
  • šiek tiek medaus
  • 150g cukraus (pageidautina kuo rudesnio, idealiu atveju - tamsus mascovado, jei nėra, tai bent jau dermerara arba jei ir to nėra, dėkite baltą paprastą cukrų, tik sausainiai bus tokie labai jau pablyškę)
  • 1 arb škšt cinamono
  • 1 arb škšt imbiero malto (sauso, bet jei nėra, tai tiks ir šviežias)
  • 1 arb škšt maltų gvazdikėlių
  • 8 kardamono pumpurėlių šviežiai maltos sėklos (jei nėra sveikų ir patys nemokate/negalite jų sugrūsti, naudokite jau sumaltą kardamoną)
  • 1 arb škšt tarkuotos apelsino žievelės
  • 375g miltų
  • 0.5 arb škšt sodos

prieskoniai čia yra labai svarbu, nors sausainiai vadinasi imbieriniai, bet tą būtent jiems būdingą skonį ir kvapą suteikia daugiausiai kardamonas ir gvazdikėliai. Aš asmeniškai prieskonių dėjau daugiau nei nurodyta recepte.... na, gal trečdaliu daugiau, čia jau skonio reikalas...
gamyba viso šito dalyko nėra labai sudėtinga, bet reikia kantrybės nemažai, tešlai šaldyti ir kočioti...

  1. sviestą, cukrų, grietinėlę, medų, visus prieskonius sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol ištirps. Ištirpo ir nuimkite nuo ugnies.
  2. miltus persijokite ir sumaišykite su soda.... Jei neturit ūpo ir laiko, nebus pasaulio pabaiga, jei miltų ir nepersijosite.... Sijot reikia, kad daugiau oro patektų į miltus...
  3. Miltus pilkite į skystą masę ir viską išmaišykite, kol pasidarys minkšta, minkoma tešla. Ją trumpai pakočiokite. tešla bus minkšta, lipnoka ir šilta, taigi daug ten su ja nieko negalėsite padaryti... svarbu, sukabinkite viską į vieną gražų pagranduką, kurį, įvynioję į celofaną, dėkite į šaldytuvą, kad nusiramintų.... t.y. - atšaltų.. Šaldytuve laikykite bent valandą.. galit ir dvi dienas, bet ne ilgiau...
  4. išimkite iš šaldytuvo ir dabar jau darysit tuos sausainius. kai jau pradėsite kočioti tęšlą, įjunkite orkaitę. (180 C)
  5. jei tešla šaldytuve buvo ilgiau nei valandą, tai reikės jai duoti laiko priprasti prie kambario temperatūros.... nes ji bus pakankamai kieta. Kočioti ir sausainius formuoti reikės kantrybės ir laiko.... na, bent jau man reikėjo. Nes čia tikrai nepavyks iškočioti didžiausio lakšto kaip kokiem virtiniam.... tešla labai lengvai skyla... tešlą kočiojam kuo plonesnę, t.y. maždaug monetos plonumo, bet ne storesnę nei dvi monetos viena ant kitos padėtos... aišku, galite ir labai storą tą tešlą palikt... bet sausainiai nebus tokie skanūs:) tai va, darykite iš sausainių širdutes, elniukus, eglutes ir t.t., jei turite formeles sausainių, jei ne, tai naudokite stiklinę...
  6. dėmesio, nesudeginkite. Kepti apie 10- 12 minučių, ne ilgiau.... jei orkaitė jūsų kaip mano ir mėgsta kaitinti labiau nei reikia, tai mažinkite karštį iki 160 C.

Ir baigta :D

That‘s all ♥♥♥.

Aisha_1

P.S. Receptas imtas aš Beatos nicholson blogo, bet ji pati ėmė iš žurnalo :D.

Komentarų nėra: